Andrei - Cel Curajos

 
Nume format din 6 litere: 3 vocale și 3 consoane
Numele citit invers: ierdna
Variante: Andreas, Andras, Andrea, Andy
Varianta feminină: Andreea
Andrei este:- nume și prenume;
- localitate: Andreești în jud. Gorj, Sântandrei - jud. Bihor etc ;
- prima lojă masonică din Transilvania Loja Sf. Andrei (sau Loja Sf. Andrei la trei frunze de nufăr) - înființată în Sibiu în anul 1767. A fost desființată în anul 1790;
- denumirea populară a lunii decembrie: Andrea, Indrea, Undrea.
  Numele Andrei are o veche tradiție în onomastică românească, fiind foarte răspândit și frecvent. Dintre formele întâlnite amintesc Îndrea, Undrea, Andriaș, Andrieș, Andriță, Andruțu, Andraș, Andreica, Andrușcă, Andreas, Andy, Andu, și variantele feminine Andreea, Anda. etc. Unele forme au dispărut, iar altele s-au păstrat doar ca nume de familie.
 
Ziua onomastică:
- conform calendarului creștin-ortodox: 4 iulie Sf Andrei, arhiep. Cretei, 9 iulie Sf Mc Andrei, 19 august Sf Mc Andrei Stratilat, 31 august Sf Mc Andrei, 13 octombrie Aducerea moastelor Sf  Ap. Andrei de la Iași, 18 octombrie Sf Cuv. Mc Andrei Criteanul, 30 noiembrie Sf Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, Sf Ier.Andrei Șaguna, mitropolitul Transilvaniei
- conform calendarului romano-catolic: 30 noiembrie Sf Andrei, ap.
- conform calendarului greco-catolic:  4 iulie Sf. aep. Andrei Cretanul, 19 august Sf. m. Andrei Stratilat , 30 noiembrie Sf ap. Andrei

Sfântul Apostol Andrei - Cel Dintâi Chemat - patronul spiritual al României, Scoției, Rusiei și Greciei, unul din cei 12 apostoli ai lui Iisus. Este primul care a adus creștinismul pe meleagurile noastre, în Dobrogea de astăzi. Potrivit tradiției, a fost martirizat la 30 noiembrie anul 60 la Patras, Grecia  răstignit cu capul în jos, pe o cruce în formă de "X", cruce ce îi poartă de atunci numele Crucea Sfântului Andrei. La noi a locuit într-o peșteră care există și astăzi în județul Constanța.
    Este considerat patronul lupilor.
    Sărbătoarea Sfântului Andrei precede "Capul iernii", prima zi a lunii decembrie, zi ce desemnează intrarea în Noul An Dacic și  începutul iernii.
    Câteva dintre superstițiile și credințele acestei sărbătorii - nerostirea cuvântul lup; aflarea ursitului de către fetele necăsătorite; măsurarea norocului; protejarea casei și a animalelor cu usturoi, sare sau semințe de mac; noaptea vrăjilor și a farmecelor; nu se lucrează și nu se dă nimic cu împrumut.
Etimologie: 
     Andrei este varianta românească a numelui grecesc Ανδρεας (Andreas), nume atestat în perioada greco-romană, derivat din greacă veche din substantivul ἀνήρ (aner) bărbat, soț, cu forma genitiv sg ἀνδρός  (andros) , forma de plural ἄνδρες (andres) și adjectivul ανδρειος (andreios) curajos, bărbătesc.
     În greaca modernă άνδρας (andras) bărbat, om.
  
Semnificația numelui Andrei: cel plin de bărbăție, cel curajos

 Numele Andrei în Biblie ( Noul Testament - limba greacă)
1. Sfântul Apostolul Andrei apare în Noul Testament, întâi ca ucenic a lui Ioan Botezătorul, apoi a lui Iisus. S-a născut în Betsaida într-o familie de pescari. Este frate cu Simion Petru.
Câteva versete: 
a) Ἀνδρέᾳ (Andrea) și Ἀνδρέας (Andreas)
ἔρχεται ὁ Φίλιππος καὶ λέγει τῷ Ἀνδρέᾳ: ἔρχεται Ἀνδρέας καὶ Φίλιππος καὶ λέγουσιν τῷ Ἰησοῦ.
Filip a venit și i-a spus la Andrei, și Andrei și Filip au venit și I-au spus lui Iisus.
(Sfânta Evanghelie după Ioan 12:22)
b) Ἀνδρέαν (Andrean)
Περιπατῶν δὲ παρὰ τὴν θάλασσαν τῆς Γαλιλαίας εἶδεν δύο ἀδελφούς, Σίμωνα τὸν λεγόμενον Πέτρον καὶ Ἀνδρέαν τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ, βάλλοντας ἀμφίβληστρον εἰς τὴν θάλασσαν: ἦσαν γὰρ ἁλιεῖς
Pe când umbla pe lângă Marea Galileii, a văzut pe doi frați, pe Simon ce se numește Petru și pe Andrei, fratele lui, care aruncau mreaja în mare, căci erau pescari.
(Sfânta Evanghelie după Matei 4:18) 
c) Ἀνδρέου (Andreou)
ἦν δὲ ὁ Φίλιππος ἀπὸ Βηθσαϊδά, ἐκ τῆς πόλεως Ἀνδρέου καὶ Πέτρου. 
Iar Filip era din Betsaida, din cetatea lui Andrei și a lui Petru. 
(Sfânta Evanghelie după Ioan 1:44)
2. Cuvântul νήρ aner 
a) ἀνὴρ aner 
Καὶ ἰδοὺ ἀνὴρ ὀνόματι Ἰωσὴφ βουλευτὴς ὑπάρχων [καὶ] ἀνὴρ ἀγαθὸς καὶ δίκαιος 
Și iată un bărbat cu numele Iosif, sfetnic fiind, bărbat bun și drept
(Sfânta Evanghelie după Luca 23-50)
b) ἀνδρός andros

εἶπεν δὲ τὸ πνεῦμά μοι συνελθεῖν αὐτοῖς μηδὲν διακρίναντα. ἦλθον δὲ σὺν ἐμοὶ καὶ οἱ ἓξ ἀδελφοὶ οὗτοι, καὶ εἰσήλθομεν εἰς τὸν οἶκον τοῦ ἀνδρός
Iar Duhul mi-a zis să merg cu ei, de nimic îndoindu-mă. Și au mers cu mine și acești șase frați și am intrat în casa bărbatului.
(Faptele Sfinților Apostoli 11:12)
c) ἄνδρες andres

ὅτε δὲ ἐπίστευσαν τῷ Φιλίππῳ εὐαγγελιζομένῳ περὶ τῆς βασιλείας τοῦ θεοῦ καὶ τοῦ ὀνόματος Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἐβαπτίζοντο ἄνδρες τε καὶ γυναῖκες.
Iar când au crezut lui Filip, care le propovăduia despre împărăția lui Dumnezeu și despre numele lui Iisus Hristos, bărbați și femei se botezau. 
(Faptele Sfinților Apostoli 8:12)


1



5
9
6
A
N
D
R
E
I
33/6

5
4
9


9
 

Mentale
Fizice
Emotionale
Intuitive
Initiatoare
A
E
R, I

Continuatoare
N



Finalizatoare

D



    Numele Andrei este un nume cu o rezonanță foarte puternică, rezonanță ce conferă purtătorului un suflet mare, darnic și gentil. Toate cele trei vibrații (vocalelor, consoanelor și numelui) se combină armonios, acestea amplificând noblețea, generozitatea și altruismul. Astfel Andrei poate fi un exemplu de mărinimie și filantropie, gata oricând să sară în ajutorul aproapelui. În tot ceea ce face este stăpânit de dorința interioară de a fi  sprijin și ajutor pentru cei din jur. Este mânat de visul de a face o lume mai bună pentru toți.
    Este înțelegător, blând, cald, protector, capabil să se sacrifice pentru ceilalți. Are un simț deosebit al datoriei.
    Prieten de nădejde. Umăr pe care poți plânge, suflet care îți mângâie inima. Cei răniți găsesc alinare, cei deznădăjduiți ajutor, cei dezorientați un sfat. Prezența lui aduce confort și căldură celor din jur.
   Tatăl ideal. Înzestrat cu un caracter patern foarte puternic.
   Perfecționist incurabil, cu un excelent simț analitic. Fin observator al detaliilor.
   Inteligent. Capabil să găsească soluții ingenioase. Poate ajunge bun lider.
   Aptitudini înnăscute pentru meseriile de pedagog, profesor, instructor, formator, asistent social, preot, ecolog, medic, avocat.
   Posibil talente artistice.
   Cei care se ridică la nivelui vibratiei 33, un număr maestru, își vor trăi viața sub semnul aspirațiilor spirituale înalte, mânați de dorința de a realiza ceva folositor pentru umanitate, ridicând vibrația iubirii la cel mai înalt nivel.
   Litera A aduce dinamism, N - responsabilitate, I originalitate. 6 dragoste, 9 - echilibru, generozitate, idealism 33 - succes, popularitate și faimă, iubire necondiționată și înțelegere față de oameni și/sau animale, mediu înconjurător.
  Marea lor provocare - să învețe să-și asculte vocea interioară.

Regi, prinți, suverani cu numele Andrei
Regele Andrei I al Ungariei  între anii 1046 -1060;
Regele Andrei II al Ungariei între anii 1205-1235;
Regele Andrei III al Ungariei între anii 1290 - 1301;
Andrei - voievodul Transilvaniei în 1235, fiul voievodului  Serafin;
Andrei Lackfi - voievodul Transilvaniei între 1356-1359;
Andrei Báthory de Eceda  (în maghiară Ecsedi Báthory András) voievod al Transilvaniei între 1552-1553;
Andrei Báthory (în maghiară András Báthory) principe al Transilvaniei în 1599;
Andrei  Hadik - (în germană Andreas Reichsgraf Hadik von Futak) guvernatorul Transilvaniei între anii 1764-1767;
Marele Duce Andrei Vladimirovici al Rusiei (1879-1956);
Prințul Andrei Alexandrovici al Rusiei (1897-1981) și fiul său Andrei Andreevici Romanov (n. 1963);
Prințul Andrew, Ducele de York, al doilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a;
Prințul Andrei al Greciei și Danemarcei (1882-1944).

Personalități cu numele Andrei
Andrew Jackson (1767-1845) - al XVII-lea președinte al Americii;
Andrew Fielding Huxley (1917- 2012)- biofizician și fiziolog britanic, laureat al premiului Nobel în 1963 pentru Fiziologie sau Medicină;
Andrei Șaguna (1808-1880) - mitropolitul Transilvaniei între anii 1864-1873,  membru de onoare al Academiei Române. A înființat gimnaziile din Brașov și Brad, Gimnaziul Românesc din Brașov (1851) fiind  una dintre cele mai vechi școli de învățământ superior din România- astăzi Colegiul Andrei Șaguna  A înființat și reorganizat sute de școli elementare. A reorganizat învățământul teologic din Sibiu sub forma unui Institut de teologie și pedagogie - Seminarul Andreian. A fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe în anul 2011, fiind sărbătorit pe 30 noiembrie;
Andrei Mocioni ( 1812-1880) - jurist, membru fondator al Academiei Române;
Andrei Mureșanu (1816-1863) - poet și revoluționar român , autorul imnului național Deșteaptă-te române;
Mihail Andrei Ionescus 1900-1988 - entomolog român, membru corespondent al Academiei Române;
Iulian Andrei Domșa (1877-1978) - jurist, politician român. A participat ca delegat la Marea Unire de la Alba Iulia la 1 decembrie 1818 și a fost primul primar român al Zalăului după Unire;
Petre Andrei (1891-1940) - filozof, sociolog, politician român. membru post-mortem al Academiei Române. A fost ministrul Educației Naționale între anii 1938-1940;
Andrei Bârseanu (1858-1922) - poet, profesor, pedagog, folclorist român; membru titular al Academiei Române. A fost președintele Astrei între anii 1911-1921. A întemeiat școli și biblioteci, a tipărit abecedare. Ca folclorist a avut o activitate bogată și valoroasă. A devenit cunoscut cu poezia Pe al nostru steag.
 
Personaj literar ( principal sau secundar) în
Suflete tari de Camil Petrescu 
În lumea dreptății ( vol. Întuneric și lumină) de I. Al. Brătescu-Voinești
Întâmplări ciudate la miezul nopții de Nicolae -Paul Mihail 
Război și pace de Lev Tolstoi
În căutarea timpului pierdut de Marcel Proust


Pentru o analiză numerologică şi onomantică cât mai realistă, trebuie luat în calcul, întregul arsenal vibraţional. (numele complet - aşa cum apare el în certificatul de naştere, numele utilizat zi de zi, ordinea prenumelor etc.) Vibraţiile numelui întreg şi cele ale zilei de naştere se împletesc într-un curcubeu vibraţional unic pentru fiecare persoană. 

 Pentru un studiu personalizat scrieţi-mi pe adresa: carmysnumerology@gmail. com 

Copyright © Carmys Numerology  Articol cu drept de autor! Articolul nu poate fi reprodus fără acordul scris al autorului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu